יום רביעי, 2 במרץ 2016

הגשושית ג'ונו



ג'וּנוֹ באנגלית: Juno היא גשושית לחקר כוכב הלכת צדק, המהווה חלק מתוכנית הגבולות החדשים של נאס"א. ג'ונו שוגרה בהצלחה מנמל החלל קייפ קנוורל בפלורידה ב-5 באוגוסט 2011, על גבי משגר אטלס 5.
 
משך מסעה המתוכנן אל צדק הוא כ-5 שנים, והיא צפויה להגיע אליו ב-4 ביולי 2016. שנתיים לאחר תחילת מסעה, השתמשה ג'ונו בשיטת המקלעת הכבידתית כאשר חלפה על פני כדור הארץ כדי להאיץ את מהירותה ולהגיע לצדק. עם הגעתה אל ענק הגזים, הגשושית תיכנס למסלול קוטבי ואליפטי סביב צדק, בעל משך הקפה של 14 ימים. לאחר כ-20 חודשים של תצפיות סביב צדק, עתידה הגשושית לבצע עליו התרסקות מבוקרת, על מנת למנוע אפשרות שתתנגש באחד מירחיו של צדק ותגרום ל"זיהום" שלו בבקטריות מכדור הארץ.
 
משימת המחקר העיקרית של ג'ונו היא לחפש רמזים לאופן שבו נוצר צדק, לחקור את הרכבו הפנימי, את השדה המגנטי ואת תופעת זוהר הקוטב שלו. בין השאלות עליהן ינסו החוקרים לענות: מה כמות המים האצורים באטמוספירה הפנימית יותר של צדק, ואיך מפולגת המסה בתוך כוכב הלכת. נוסף על כך תחקור ג'ונו את התופעות המטאורולוגיות והרוחות באטמוספירה של צדק, אשר יכולות להגיע למהירויות של כ-600 קמ"ש.
 
ג'ונו היא גשושית המחקר הראשונה שמשתמשת באנרגיה סולארית מעבר לחגורת האסטרואידים. במהלך מסעה אל צדק, בינואר 2016, "שברה את השיא" של הגשושית רוזטה עבור החללית הרחוקה ביותר מהשמש שמשתמשת באנרגיה סולארית, כאשר הגיעה למרחק של כ-800 מיליון ק"מ מהשמש.‏[3] מכיוון שבמרחק של צדק מהשמש (5.2 יחידות אסטרונומיות) קרינת השמש חלשה פי 25 מאשר בכדור הארץ, הגשושית נזקקת לשלושה לוחות סולאריים בגודל 9 מטר כל אחד, שמורכבים באופן סימטרי בין צדדי הבסיס המשושה של הגשושית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה