יום שני, 8 באוגוסט 2016

מה מיוחד כל כך במשולש ברמודה?



שלום חגית, מדובר בטעות נפוצה. לא כל מי שעובר במשולש ברמודה נעלם, ומקום זה אינו מסוכן יותר ממקומות אחרים בעולם. למרות הפופולריות הרבה של המקום - אין באזור משולש ברמודה יותר מקרי טביעה. למעשה התעבורה באזור המשולש רבה מאוד, ומדובר באחד מנתיבי השיט העמוסים ביותר בעולם. מקרי הטביעה המתועדים בו לא היו רבים יותר מאשר באזורים אחרים, הזוכים לתעבורה ימית גבוהה.
 
ובכל זאת קיימת תופעה מיוחדת באזור משולש ברמודה: אזור זה זכה לפרסום בעקבות מקרים מוזרים מאוד של ספינות גדולות ואף מטוסים שנעלמו לפתע מבלי להשאיר אחריהם כל זכר או קריאות מצוקה. במקרה מפורסם שנקרא "טיסה 19", נעלמו מספר טייסים מתלמדים יחד עם מפקדם באזור משולש ברמודה, וגם מטוס החילוץ שחיפש אחריהם נעלם כמותם - מבלי שהותירו אחריהם אף שריד. היו ספנים וטייסים שטענו כי המצפנים שלהם השתוללו והשמים בערו באזור ברמודה.

במילים אחרות, למרות שאין במשולש ברמודה יותר מקרי טביעה מאשר במקומות אחרים בעולם, בכל זאת המקרים שקרו בו - מסתוריים בהרבה ממקומות אחרים, ולכן זכו לפרסום רב. אחת התיאוריות שהועלו, היא מגנטיות חזקה באזור המשולש, אשר מסוגלת לשבש קשר אלחוט ואולי אף לבלוע לעיתים ספינות או מטוסים בים.
 
בכתבה אחת שראיתי נאמר, כי משולש ברמודה קיבל מוניטין רע עוד במהלך המסע שערך כריסטופר קולומבוס, שבו התגלתה אמריקה. ביומנו נרשם כי ב-8 באוקטובר 1492 נתקל ב"משהו מוזר המתרחש באזור הימי".
 
האם יש לתופעה איזכור במקורותינו? ובכן, ניתן למצוא לתופעה שכזו איזכור בגמרא, בפירושו של רש"י על מסכת ברכות (דף ח, עמוד א): "כפיטורי בפי ושט - ים אוקיינוס יש בו מקומות שאינו מקבל ברזל, ומחברין לוחי הספינה על ידי חבלים וקלים שתוחבין בנקביו, ותוקעין אותו בדוחק לפי שהם גסין כמידת הנקב". רש"י מתאר מקומות באוקיינוס שהיו ידועים לספנים בימי קדם, שהיו בולעים מתכות ומסוכנים לספנים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה