התפרצויות עתידיות עלולות לכלול זרמים ונחשולים פירוקלסטיים דומים לאלו שהתרחשו בהר פלה במרטיניק, בווזוב באיטליה ובהר אונזן ביפן. ב-2003 אובחנה פעילות סייסמית מוגברת וב-2004 לוותה פעילות געשית זו בהתגברות פעילות של פומורולות על פסגת טיידה הפולטות גופרית דו-חמצנית וגזים געשיים אחרים, כולל רמות נמוכות של מימן גופרתי.
בשל חשש מהתפרצות געשית (ההערכה היא שהתפרצות במדד 3 תשפיע על 30,000 תושבים והתפרצות במדד 4 עלולה להשפיע על יותר מ-400,000 תושבים) הקצתה הממשלה הספרדית ב-2005 תקציב למועצה הלאומית למחקר מדעי של ספרד (Consejo Superior de Investigaciones Científicas - בראשי תיבות CSIC) שהקימה את פרויקט TEGETEIDE (טכניקות גאופיזיות וגאודטיות למחקר המתחם הגעשי פסגת טיידה), שבמסגרתו הופעלו תחנות סייסמיות ברחבי האי השולחות את הנתונים בזמן אמת לתוכנה ייחודית המכונה TISS (Teide Information Seismic Server) המופעלת באוניברסיטת ברצלונה. תוכנה זו אמורה לאתר סימנים מטרימים להתפרצות געשית.
מצד שני חושש הממשל המקומי בטנריף להשלכות על התיירות, מקור הכנסה עיקרי באי, ולכן הוא פרסם הודעה רשמית ב-2009 על פיה הר טיידה הוא באופן רשמי הר רדום, וכי טנריף הוא יעד תיירותי בטוח. ראש הממשל המקומי פנה בתלונה למועצה הלאומית למחקר מדעי של ספרד בשל מידע לא מדויק לטענתו שפרסמו כמה מהחוקרים של המועצה שגרם לציבור להבין כאילו הר הגעש עתיד להתפרץ בקרוב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה